Vállalati értékek

'90-es évek

A G4S elődje tevékenységét a rendszerváltást követően kezdte meg Magyarországon. Kezdetben a Pénzügyminisztériummal közösen a volt orosz- és munkásőr laktanyák, valamint egyéb ingatlanok őrzésvédelmét látta el. Az állami tulajdonrész kivásárlását követően nemzetközi biztonsági vállalatként Group 4 Securitas néven a Magyarországra érkező multinacionális vállalatok biztonsági szolgáltatásait látta el.

1998

A Group 4 Securitas megvásárolta az OTP Bank tulajdonában lévő Bank Security Rt 100%-os részvénycsomagját, létrehozva ezzel Közép-Európa és Magyarország legnagyobb és legfejlettebb vagyonvédelmi vállalkozását.

2000

A Group 4 Securitas megvásárolja az 1985-ben kisszövetkezetként alakult biztonságtechnikai rendszerekkel foglalkozó Megamicro Rt. részvényeit. Még ugyanebben az évben az anyavállalat egyesül a dán Falck A/S-sel, így a következő évtől Group 4 Falck néven folytatja tovább tevékenységét Magyarországon, és a világ számos országában.

2001

A Group 4 Falck és a Matáv közös vállalkozásaként megalakul a távfelügyeleti szolgáltatásokat nyújtó Group 4 Matávőr Rt, amely 3 évvel később a Matáv részvényeinek felvásárlását követően a cég 100 % -os tulajdonába kerül.

 1990 - 2009

2004

A dinamikusan fejlődő Group 4 Falck cégcsoport életében fordulópont következik be, amikor az anyavállalat egyesül a Securicor plc-vel, majd Group 4 Securicor néven az új nemzetközi stratégiai irányelveknek megfelelően a 2006-os évtől átalakul a magyarországi cégcsoport szerkezete. Három jogilag különálló,  egymással szorosan együttműködő - a vagyonvédelmi és biztonsági piac különböző szegmenseit kiszolgáló - vállalkozás alakul. A Group 4 Falck értékforgalmi üzletága G4S Készpénzlogisztikai Kft. néven; őrzési üzletága a Group 4 Matávőr-rel egyesülve G4S Biztonsági Szolgáltatások Zrt.; míg a Group 4 Megamicro Rt. változatlan szerkezetben G4S Biztonságtechnikai Zrt. néven folytatja tovább működését.

2007

A G4S Biztonságtechnikai Zrt. szolgáltatási portfóliójának bővítése érdekében felvásárolja a tűzvédelmi specialista, gyengeáramú rendszerek tervezésével és kivitelezésével foglalkozó Meldetechnik Kft-t. 

2009

A cégcsoporthoz tartozó vállalatok - úgymint a G4S Készpénzlogisztikai Kft., a G4S Biztonsági Szolgáltatások Zrt. és a G4S Biztonságtechnikai Zrt. – tevékenységeinek összehangolására és támogatására megalakul a G4S Holding Kft. 

 

Bár értékeink számos eleme továbbra is fontos szerepet játszik az üzleti stratégiánkban, úgy gondoltuk, hogy munkatársaink felé támasztott elvárásaink és részvényeseink felé tett kötelezettségvállalásunk hangsúlyosabban kellene, hogy megjelenjen közöttük. Arra a következtetésre jutottunk, hogy a régebbieket felülvizsgáljuk, és új értékeket alkotunk.

2016-tól arra összpontosítunk, hogy ezeket az értékeket csoport szinten beépítsük folyamatainkba és a napi gyakorlat részévé, valamint a vezetői ösztönző rendszerek alapjává tegyük. Azokat a helyzeteket, ahol problémákról értesülünk, vagy ahol a személyzet magatartása nem a normáknak és az értékeknek megfelelő, a legnagyobb komolysággal kezeljük. 

Minden hibát jelentünk az illetékes hatóságoknak, és belső vizsgálatot indítunk, vagy külső szakértőt kérünk fel, hogy nevünkben a szükséges vizsgálatot elvégezze. Tanulunk a normák megsértését előidéző helyzetekből és tapasztalatainkat a gyakorlatban is alkalmazzuk, hogy a jövőbeli ismétlődéseket megelőzzük. 

Values